ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ



680 γρ. αλεύρι άσπρο
2 κουταλάκια μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
250 ml γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
40 γρ. αλεύρι σιταριού
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
40 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
250 γρ. ζεστό γάλα

Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να λιώσει η μαγιά, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε για 10' σε ζεστό μέρος. Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με το σκόρδο, το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Περιχύνουμε με αρκετό γάλα, ώσπου να έχουμε ένα μαλακό μίγμα. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ζυμώνουμε για 10', τοποθετούμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Πλάθουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε ένα καρβέλι 35 εκατοστά μήκος περίπου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σταρένιο αλεύρι, τη χαράζουμε διαγώνια ανά 6-7 εκατοστά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το καρβέλι για 20'. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το φούρνο σε δυνατή φωτιά. Φουρνίζουμε το καρβέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.


Κύριο Συστατικό : Σκόρδο
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 1 Ώρα για να φουσκώσει
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV