ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ



1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
20 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 φλιτζάνι (200 γρ.) στραγγισμένο καλαμπόκι κονσέρβα
2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/3 φλιτζανιού πολέντα

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την πολέντα, το αλεύρι κοσκινισμένο, τα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το βούτυρο και ανακατώστε καλά. Ρίξτε 2 κοφτές κουταλιές από τη ζύμη πάνω στη ζεστή και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω. Γυρίστε και ψήστε τα ώσπου να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και να ψηθούν μέχρι μέσα.


Κύριο Συστατικό : Καλαμπόκι
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV