ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ



3 1/4 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. τυρί τριμμένη φέτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κύβοι μυρωδικών
1 φλιτζάνι λάδι
1 καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους μελιτζάνα
500 γρ. ψιλοκομμένες σε διάφορα χρώματα πιπεριές
100 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ

Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι από το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε και τη μελιτζάνα και ανακατεύετε. Όταν σωταριστούν αρκετά χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα. Όταν η φέτα αρχίσει να λειώνει προσθέτετε και τους κύβους Μυρωδικών και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνετε τη μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με το μίγμα της πιπεριάς. Στρώνετε σε ταψί με τα μισά Φύλλα Κρούστας αλειμμένα καλά με λάδι. Απλώνετε μέσα τη κρέμα με τις πιπεριές και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά αλειμμένα καλά με το υπόλοιπο λάδι. Χαράζετε την πίτα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Πιπεριά
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV