ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΑΛΜΥΡΗ



1 πακέτο φύλλο κρούστας
205 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
400 γρ. γάλα
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό πικάντικη φέτα
220 γρ. μυζήθρα ανάλατη
200 γρ. γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι, αλάτι

Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. Σ' ένα ταψί στρώνετε 3-4 φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα τυριών. Στρώνετε άλλο ένα φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνεια της μπουγάτσας 3 βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζετε σε κομματάκια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε τ' αυγά με το γάλα και περιχύνετε τη μπουγάτσα. Αφήνετε για 1 ώρα ν' απορροφήσει το γάλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.


Κύριο Συστατικό : Τυρί
Είδος Πιάτου : Ψωμιά , Πίτες
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV