ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ



3 μεγάλα κρεμμύδια κατά προτίμηση βατικιώτικα
½ φλυτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 αυγό καλά χτυπημένο
½ φλυτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
βιολογικό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, πλύντε τα και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ξεχωρίστε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Με το σύρμα για αυγά χτυπήστε το αυγό με το γάλα, προσθέστε το στο μίγμα με το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά. Βουτήξτε μία- μία τις ροδέλες στο μίγμα και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, μέχρι αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφού τις βγάλετε από το λάδι, τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι και σερβίρετέ τις.


Κύριο Συστατικό : Κρεμμύδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV