ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



6 Μελιτζάνες φλάσκες
1/2 Ανθότυρο
2 Κούπες παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλογραβιέρα
1/2 Κούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 Κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 Κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 Κουταλιές ελαιόλαδο
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Κούπες φρέσκιες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
Αλάτι-Πιπέρι φρέσκο

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες. Αλατίστε και τις αφήνουμε στο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στύψτε τες στις παλάμες σας να φύγει η περίσσεια του νερού. Τηγανίστε τες ελαφρά κι αφήστε τες να κρυώσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε το ανθότυρο με τη μισή παρμεζάνα και τις λιαστές ντομάτες, το λάδι, το βασιλικό, λίγο αλάτι κι ασπρο πιπέρι. Βάλτε 1 κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Αδειάστε τη μισή σάλτσα σε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και βάλτε επάνω τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 35' -40'


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά & 1 Ώρα για τις μελιτζανες
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV