BURGER

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα ψωμάκια
500 γρ. αλεύρι σκληρό ΜΑΝΑ
200 ml. γάλα φρέσκο
100 ml. νερό
30 γρ. μαγιά φρέσκια
70 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για επάλειψη
Λίγο γάλα
Σουσάμι
Για τα μπιφτέκια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο PORKY
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από στήθος PORKY
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 αυγά
4 φύλλα Λόλα πράσινη
1 ντομάτα σε ροδέλες
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες μπέικον
80 γρ. μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
Πατάτες τηγανητές σε sticks
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αυγό. Το αλάτι και τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής. Αφήνουμε σε μια λεκάνη για 30 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φύλο σιλικόνης που έχουμε βάλει επάνω στο ταψί. Αφήνουμε να φουσκώσει και πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε προσεκτικά με ένα πινέλο με λίγο γάλα και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Σε αντικολητικό τηγάνι που έχει κάψει, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν βγούνε τα μπιφτέκια από το τηγάνι βάζουμε τα αυγά και με τη βοήθεια μίας ατομικής στρογγυλής φόρμας τα τηγανίζουμε. Τηγανίζουμε και το μπέικον.
Συνθέτουμε το burger και σερβίρουμε με τις πατάτες.

BURGER
Κύριο Συστατικό : Κιμάς Μοσχαρίσιος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV