ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΤΕΡΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. μουχτερόν SARY
100 ml. ζωμό μανιταριών
50 γρ. μουστάρδα
100 γρ. φέτα τριμμένη
ΝΙΟΚΙ
500 γρ. πατάτες βρασμένες
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300 γρ. αλεύρι ΜΑΝΑ
3 κρόκους αυγού
Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο στο αερόθερμο στους 130 βαθμους για 30 λεπτά. Χτυπάμε σε ένα μίξερ με το σύρμα τις πατάτες, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά, σιγά το αλεύρι, παρμεζάνα προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι. Παίρνουμε τη ζύμη για τα νιόκι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και σχηματίζουμε κορδόνια από τη ζύμη. Κόβουμε με ένα μαχαίρι και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό μανιταριών με τη μουστάρδα για να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και όταν γλασάρει η σάλτσα ρίχνουμε τα νιόκι και τη μισή ποσότητα από το μουχτερόν ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο πιάτο φέτες μουχτερόν και φρέσκα μυρωδικά.

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΧΤΕΡΟΝ
Κύριο Συστατικό : Μουχτερόν
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV