ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. χοιρινή σπάλα PORKY
1 ντομάτα FARMERS REPUBLIC
1 ξερό κρεμμύδι FARMERS REPUBLIC
1 Πράσινη πιπεριά FARMERS REPUBLIC
250 γρ. ανθότυρο Σίφνου
200 ml. γάλα
200 ml. λευκό κρασί
Ελαιόλαδο Secos
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει, προσθέτουμε λίγι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Έχουμε κόψει σε κύβους την ντομάτα και την πιπεριά. Τα προσθέτουμε στο κρέας αφήνουμε να πάρει βράση και σβήνουμε με λευκό κρασί. Τοποθετούμε το μείγμα στο τηγάνι , ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε. Αφού προχωρήσει το τσιγάρισμα , προσθέτουμε τριμμένο τυρί φέτα , που του δίνει ιδιαίτερη γεύση. Προσθέτουμε ακόμα το γάλα και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά. Όταν το κρέας ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε από το τηγάνι και το σερβίρουμε με λευκό κρασί.
Τεμαχίζουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας. Έχουμε κόψει σε κύβους το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ντομάτα που έχουμε κόψει και αυτή σε κύβους και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ανθότυρο Σίφνου, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΙΦΝΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV