ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. αλεύρι,κοσκινισμένο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. σόδα σκόνη
λίγο αλάτι
80 γρ. βούτυρο
50 ml. γαλα
4 φέτες μπέικον, ψημένο και τριμμένο
2 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ρίχνετε στο μίξερ το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, και το βούτυρο. Τα δουλεύετε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Με τη μίξερ αναμμένο, προσθέτετε όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει η ζύμη. Προσθέτετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε μέχρι να σμίξουν με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε κύκλο πάχους 1εκ. Κόβετε κύκλους 2,5 εκ. με ποτήρι του λικέρ και τους αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί ψήνετε τα πιτάκια σε 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζετε από το ταψί, τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν ελαφρά προτού τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μπέικον
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV