ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. μανιτάρια το πόδι
2 μεγάλα καπέλα σεπ
1 κρεμμύδι
40γρ. βούτυρο
750ml ζωμός πουλερικών
300ml γάλα
2 κρόκοι αυγών
2κ.σ.κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2κ.σ.φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τους βωλίτες και κόβουμε τα πόδια τους σε κομματάκια και τα καπέλα τους σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κομματάκια των μανιταριών και τα σοτάρουμε για 10’, σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3’. Κατεβάζουμε τα συστατικά από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε καλά.
Βάζουμε την σούπα να ξαναπάρει βράση, προσθέτουμε το γάλα και τις φετούλες των μανιταριών. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε με το πιρούνι τους κρόκους αυγών και την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας καλά. Την αυγοκομμένη σούπα δεν την ξαναβράζουμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και μοσχοκάρυδο. Την σερβίρουμε στα πιάτα και την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Κύριο Συστατικό : Μαναταριά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV