ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΚΥΜΙΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. μανιτάρια champignons de Paris
250γρ. μανιτάριασιτάκε
1 μικρό πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
1/3 ματσάκι μαϊντανός
10 γρ. κόκκοι κόλιανδρο
30 ml. ελαιόλαδο
5 γρ. αγριοκύμινο
50 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
100 ml. γιαούρτι
5 γρ. κουρκουμάς
τσίλι σκόνη
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βουρτσίζουμε. Κόβουμε λίγο από το κάτω μέρος τους ποδιού τους και τα χωρίζουμε στα δύο. Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις πιπεριές. Αφαιρούμε τους σπόρους τους και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κάνουμε το ίδιο και με την καυτερή πιπεριά την οποία ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και το σκόρδο.
Ζεματίζουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τα σκληρά μέρη, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και τινάζουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Κοπανίζουμε στο γουδί τον κόλιαντρο. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μέσα τον κόλιαντρο και το αγριοκύμινο, ώσπου να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το πράσο και σοτάρουμε για 2’.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, συνθλίβουμε μέσα και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 3’-4’.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας τον κουρκουμά, το τσίλι και το αλάτι. Επίσης τις ντομάτες και την καυτερή πιπεριά και βράζουμε άλλα 10’, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 του μαϊντανού.
Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΚΥΜΙΝΟ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV