ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



1 κιλό κολοκύθια
2 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
Ι φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά αλεσμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό με 1 κουταλιά αλάτι να στραγγίσουν όσο γίνεται περισσότερο. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε κάποιο ύφασμα και πιέζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' αυτό ώστε να φύγουν τα υγρά. Σε βαθύ μπολ μεταφέρουμε τα κολοκύθια και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο τα κρεμμύδια, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το πιπέρι και τη φρυγανιά, ρίχνοντας και άλλη αν δεν είναι αρκετά πυκνό το μείγμα.Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστοί.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV