ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ



1 κιλό καραβίδες
3 κρεμμύδια μέτρια
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
80 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
60 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
100 γραμμ. αποξηραμένους χουρμάδες
80 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα
50 γραμμ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ξίδι
Λίγη μαύρη zάχαρη
200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κιλό ντομάτες ώριμες
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 κ.γ. νεσκαφέ
Λίγο γλυκάνισο αστερία
Ελαιόλαδο
Λίγο ούζο
250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και χωρίστε το μίγμα σε τρία μέρη. Ψιλοκόψτε τα ξερά φρούτα σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι σκεπασμένα μαζί με το κουκουνάρι, το ξίδι, τη μαύρη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφού τα ραντίσετε με το ζωμό κοτόπουλου, ψήστε τα στο φούρνο στους 150 °C για 1 ώρα.Στη συνέχεια, σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και αφού τα σβήσετε με το χυμό πορτοκάλι, προσθέστε και το νεσκαφέ, το γλυκάνισο αστερία και τις ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες.Αν δεν έχουν καλό κόκκινο χρώμα, προσθέστε και μία κουταλιά πελτέ. Αφήστε το μίγμα να βράσει με χαμηλή φωτιά για πολλή ώρα.Τέλος περάστε το από ψιλό τρυπητό. Παράλληλα, βράστε το ρύζι μπασμάτι σε ζεστό νερό και μόλις είναι έτοιμο, κρυώστε το.Στη συνέχεια, σοτάρετε το σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό και αλατοπιπερώστε το.Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε τις καραβίδες, αφού τις έχετε πρώτα καθαρίσει και προσθέστε και το τρίτο μίγμα κρεμμυδιού, σκόρδου και μαϊντανού και ραντίστε με ούζο.Σερβίρετε, τοποθετώντας το ρύζι στο κέντρο του πιάτου και από πάνω τα ξερά φρούτα και τις καραβίδες και ραντίστε μετο ζωμό ντομάτας.Τέλος, προσθέστε και μια κουταλιά παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο


Κύριο Συστατικό : Καραβίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV