ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 ml. ζωμό βοδινού
125 γρ. ντοματάκια κονκασέ κονσέρβα
30 γρ. βούτυρο
150 γρ. ρύζι (κατά προτίμηση αρμπόριο ή βιαλόνε)
1 αβγό
10 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. καλό ζαμπόν σε κυβάκια (κατά προτίμηση προσούτο)
15 γρ. ντοματοπελτέ
10 γρ. μανιτάρια ξερά, μουλιασμένα
αλάτι
πιπέρι
75 γρ. μοτσαρέλα
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμειγνύουμε το ζωμό με τα ντοματάκια και το μισό βούτυρο και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε τακτικά ώσπου να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αβγό και την παρμεζάνα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαμπόν και αφού ροδίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και τα μανιτάρια μαζί με το νερό τους. Τα αφήνουμε να πάρουν μια δύο βράσεις και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τη μοτσαρέλα πολύ μικρά κυβάκια.
Φτιάχνουμε με το μείγμα του ρυζιού μικρά κεφτεδάκια, βάζουμε στο καθένα στη μέση λίγη σάλτσα και λίγη μοτσαρέλα κι έπειτα τα τυλίγουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε αρκετό λάδι , τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε.

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV