ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
3 κλωνάρια λεμονόχορτο
3 ταϊλανδέζικες κόκκινες πιπεριές τσίλι
50 ml. σάλτσα oyster
15 ml. σάλτσα ψαριού
15 γρ. ζάχαρη φοίνικα ή καστανή ζάχαρη
μπόλικο φιστικέλαιο για το τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τις φτερούγες του κοτόπουλο και το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε το λεμονόχορτο και το τσίλι. Αφαιρούμε τα πράσινα κομμάτια από το λεμονόχορτο και λεπτοκόβουμε το άσπρο κομμάτι. Κόβουμε τα τσίλι στη μέση κατά μήκος και τα ψιλοκόβουμε, αφού αφαιρέσουμε πρώτα τα σπόρια. Αναμιγνύουμε το λεμονόχορτο και τα τσίλι με τη σάλτσα oyster,τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και μαρινάρουμε στο μίγμα τις φτερούγες για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε μπόλικο φιστικέλαιο στο γουόκ και τηγανίζουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε κρύες ή ζεστές.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά & 30 λεπτά μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV