ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κομμάτι γαλάγκη (περ.4εκ.)
2 κλωνάρια λεμονόχορτο
4 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. σπόρια κολίανδρου
500 γρ. πατάτες
500 γρ.μικρά κρεμμύδια
60 ml. λάδι
400 ml. γάλα ινδικής καρύδας
60 ml. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
30 γρ. ζάχαρη φοίνικα
15 γρ. αλάτι
20 γρ. σκόνη κάρυ
250 ml. ζωμός λαχανικών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε την γαλάγκη, την καθαρίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε το λεμονόχορτο και ψιλοκόβουμε το κάτω, άσπρο κομμάτι σε φέτες και μετά το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε μαζί με τα σπόρια του κολίανδρου σε γουδί και τα τρίβουμε να γίνουν μια πάστα.
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους 2,5εκ. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την πάστα που κάναμε από τα μυρωδικά και σβήνουμε αμέσως με το γάλα ινδικής καρύδας.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη φοίνικα, το αλάτι και τη σκόνη κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV