ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟΥ



8 Μεγάλες γαρίδες χωρίς το κέλυφος και το κεφάλι και χαραγμένες στην μέση για να αφαιρέσουμε το εντεράκι που περιέχει άμμο
8 Μεγάλες φέτες μπέικον
2 Κουταλιές τις σούπας χυμό λεμονιού
1 Μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
1 Ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/4 Βούτυρο
Αλάτι - Πιπέρι
250 Κρέμα γάλακτος
250 Γρ τσένταρ τυρί τριμμένο
50 Γρ ζωμό κοτόπουλου

Ετοιμάζουμε για αρχή την σάλτσα μας. Παίρνουμε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα το ζωμό του κοτόπουλου, το χυμό ντομάτας, το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο κόλιαντρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράσει. Όταν πάρουν βράσει τα υλικά μας τότε ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το τυρί το τσένταρ και χαμηλώνουμε την φωτιά από το μάτι της κουζίνας από το 10 στο 5 και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και να το κατεβάσουμε από την φωτιά. Τέλος ετοιμάζουμε τις γαρίδες μας. Παίρνουμε μία μία την γαρίδα και τις τυλίγουμε με το μπέικον, αφού τελειώσουμε αυτήν την διαδικασία με όλες τις γαρίδες σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μέσα να κάψει και όταν είναι έτοιμο σοτάρουμε τις γαρίδες από όλες τις πλευρές να ροδοψηθούν και στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε πυρέξ και σε προθεμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς τις βάζουμε για 7 λεπτά. Όταν τελειώσουμε τις σερβίρουμε ζεστές με την ζεστή μας σάλτσα από τσένταρ και κόλιανδρο


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV