ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ



1 Κιλό άγρια μανιτάρια
Μισό λίτρο άσπρο ξύδι
250 Γρ μαύρη ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας αλάτι
1 Κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι ολόκληρο
3 Σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 Φύλλα δάφνης
4 Τεχ δενδρολίβανο
4 Τεχ θυμάρι

Πέρνουμε τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε. Βράζουμε το ξύδι μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την δάφνη για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια και τα βότανα και βράζουμε για 6 λεπτά επιπλέον. Μετά το βγάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζο και το σφραγίζουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσουμε. Πολλές οικογένειες στην Νότια Γαλλία έχουνε τις δικές τους συνταγές για το πως να διατηρούν τα άγρια μανιτάρια. Το σερβίρουν σαν ορεκτικό μαζί με πίκλες και λιαστές ντομάτες


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV