ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΝΓΚΡΟΥΑΖ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μεγάλο κολοκύθι (ή 2 κολοκύθια)
400 γρ. κρεμμύδια
300 γρ. μοσχάρι
250 γρ. μπέικον
2 κουταλιές λίπος
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
150 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 γιαούρτι
150 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγη μαντζουράνα τριμμένη
2 κλωνάρια άνηθο
2 κουταλιές αλεύρι
μαϊντανός
1 κουταλιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζετε τη γέμιση: περνάτε το κρέας και το μπέικον από τη μηχανή του κιμά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τρίβετε το ψωμί και ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
Λιώνετε το λίπος σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να πάρει ξανθό χρώμα (σε μέτρια φωτιά) ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ρίχνετε τον κιμά, την πάπρικα, το ψωμί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα καβουρδίζετε για λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε 50 γρ. βούτυρο, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και τη μαντζουράνα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε.
Ζεσταίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένετε τα κολοκύθια, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα αδειάζετε, δίνοντας τους το σχήμα βάρκας. Στη συνέχεια τα γεμίζετε με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο δοχείο, τοποθετείτε μέσα τα κολοκύθια και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και σκεπάζετε τα κολοκύθια, μετά τα αφήνετε να ψηθούν ακόμη 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε μια κρέμα: ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα, πλένετε τον άνηθο (τη φούντα), τον ψιλοκόβετε και τον ρίχνετε στο βούτυρο, ρίχνετε και το αλεύρι και το ανακατεύετε με το ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινίσει το αλεύρι. Περιχύνετε το αλεύρι με το γάλα, ρίχνετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 7-8 λεπτά. Μετά ρίχνετε την κρέμα και την αφήνετε να βράσει ακόμη 2-3 λεπτά. Βγάζετε τα κολοκύθια από το φούρνο, τα σκεπάζετε με την κρέμα και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΝΓΚΡΟΥΑΖ
Κύριο Συστατικό : Κολοκύθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV