ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ.στήθος κοτόπουλο φιλέτο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. πάστα τσίλι
450 ml. γάλα ινδικής καρύδας
30 γρ. σάλτσα ψαριού συν σάλτσα ψαριού ως καρύκευμα
15 ml. χυμός λεμονιού
15 ml. λάδι
200 γρ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε 12 λεπτές φέτες. Το περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια σαν βεντάλια.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αναμιγνύουμε με την πάστα τσίλι, 50 ml. γάλα ινδικής καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι σε μαρινάδα.
Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά και, αν μας το επιτρέπει ο χρόνος, ολόκληρη της νύχτα.
Ψήνουμε το κρέας στο γκριλ του φούρνου για περίπου 15 λεπτά ή το τηγανίζουμε με λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα ινδικής καρύδας και το φυστικοβούτυρο σε κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δημιουργηθεί παχύρευστη σάλτσα.
Καρυκεύουμε με σάλτσα ψαριού. Σερβίρουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & Χρόνος για το μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV