ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. ασιατικό μακρύκοκκο ρύζι, π.χ. ρύζι γιασεμιού
500 γρ. σφιχτό τόφου
15 ml. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές τσίλι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
4 πράσινα σπαράγγια
50 γρ. φύτρες σόγιας
50 ml. φυστικέλαιο
20 γρ. αλατισμένα μαύρα φασόλια
20 γρ. βρασμένα πράσινα φασολάκια
20 γρ. βρασμένα μικρά κόκκινα φασόλια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και του προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζεται κατά 1 εκ. Βάζουμε το ρύζι να βράσει και αφήνουμε το καπάκι της κατσαρόλας μισάνοιχτο, έτσι ώστε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει 6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μειώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία. Κλείνουμε κανονικά το καπάκι, αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει για 10 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε το τόφου ή το κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους, το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη σάλτσα σόγιας και το μαρινάρουμε για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές τσίλι, τους αφαιρούμε τους σπόρους, τις πλένουμε εσωτερικά και εξωτερικά, τις στεγνώνουμε και τις ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και το κρεμμύδι. Πλένουμε τα σπαράγγια, ξεφλουδίζουμε το κάτω τρίτο τους, αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και κόβουμε το υπόλοιπο τμήμα τους σε κομμάτια 3 εκ. ξεπλένουμε τις φύτρες σόγιας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε 15 ml. φυστικέλαιο. Τσιγαρίζουμε το τόφου για 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει τραγανό. Μετά το βγάζουμε από το γουόκ και το βάζουμε σε ζεστό μέρος. Βάζουμε ξανά 15 ml. φυστικέλαιο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά τα σπαράγγια, όλα τα φασόλια και τις φύτρες.
Ανακατεύουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στα λαχανικά. Συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε για περίπου 2 ακόμα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να κάψει το ρύζι.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το βάζουμε σε ζεστό μέρος. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές τσίλι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το ρύζι, το πασπαλίζουμε με το τόφου και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Κύριο Συστατικό : Τόφου
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV