ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥ



7 μέτριες πατάτες
λίγο λάδι ή καλύτερα λίγη γλύνα φρέσκια (χοιρινό λίπος)
1 πιάτο βαθύ λουκάνικα και λούζες Ανδρου
5 αυγά
αλάτι-πιπέρι
(κι ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι χωρίς τοιχώματα για γύρισμα της ομελέτας)

Βάζουμε το λάδι ή το λίπος στο τηγάνι να κάψει λίγο και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τις πατάτες αλατισμένες και κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια. Τις σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν, χωρίς να τηγανιστούν, ανακατεύοντάς τις πότε πότε. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε και τα λουκάνικα με τις λούζες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε, και πιπέρι και τρυπάμε να περάσουν κάτω από όλο το μείγμα. Σε λίγο το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με το καπάκι, στραγγίζοντας πρώτα το λάδι, για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά και σερβίρουμε. Το γύρισμα θέλει προσοχή γιατί η ομελέτα είναι βαριά.


Κύριο Συστατικό : Αυγά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα , ’νδρος
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV