ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μεγάλους κολοκυθοανθούς
3 αβγά
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. ρικότα ή άλλο φρέσκο τυρί
4 φιλέτα σαρδέλας κονσέρβα
4 μαύρες ελιές
1/2 ματσάκι βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε και στεγνώνουμε προσεκτικά τους ανθούς και αφαιρούμε από μέσα το μίσχο.
Χτυπάμε τα αβγά με το αλεύρι ώστε να σχηματιστεί ένας χυλός.
Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ.
Πλένουμε τις σαρδέλες και τις ψιλοκόβουμε.
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε επίσης.
Πλένουμε το βασιλικό, τον στεγνώνουμε, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες.
Βάζουμε τα υλικά στο μπολ με τη ρικότα, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε προσεκτικά τους ανθούς με το μείγμα.
Βουτάμε έναν έναν τους ανθούς στο χυλό.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τους ανθούς 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τους πλευρά προσεκτικά.
Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθανθοί
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV