ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2-3 μεγάλες ντομάτες
50 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι
100 ml. ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικός
600 γρ. πλευρώτους
5-6 σκελίδες σκόρδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεματίζουμε τις ντομάτες, τις αποφλοιώνουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Αναμειγνύουμε το ξύδι με αλάτι και πιπέρι. Το χτυπάμε με το μισό λάδι να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες. Πλένουμε τον βασιλικό, τον τινάζουμε καλά και τον κόβουμε σε λωρίδες.
Τον προσθέτουμε στη βινεγκρέτ. Καθαρίζουμε τα πλευρώτους, τα βουρτσίζουμε και πετάμε τα σκληρά τους μέρη. Τα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι καλά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τα πλαταίνουμε πιέζοντας με μια σπάτουλα.
Καθαρίζουμε το σκόρδο , το λιώνουμε και το προσθέτουμε στα μανιτάρια στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε τα μανιτάρια στα πιάτα,τα ραντίζουμε με τη σος βινεγκρετ και σερβίρουμε.

ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Κύριο Συστατικό : Πλευρώτοι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV