ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΠΑΧΟ ΖΑΜΠΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. αποφλοιωμένος αρακάς
100 γρ. άπαχο ζαμπόν
2 κρεμμύδια
μαϊντανός
αλεύρι
χοιρινό λίπος
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα με λάδι ρίχνετε τον αρακά, τον κομμένο μαϊντανό, τα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα κρεμμύδια και το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες.
Αλατίζετε σύμφωνα με το γούστο σας και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ρίχνετε νερό μέχρι να καλυφθεί ο αρακάς και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Αφού βράσει για 20 λεπτά, προσθέτετε μια κουταλιά λίπος και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Αφήνετε να σιγοψηθεί για 15 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε τον αρακά ζεστό.

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΠΑΧΟ ΖΑΜΠΟΝ
Κύριο Συστατικό : Αρακάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV