ΚΡΕΜΜΥΔΟΦΥΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά κρεμμύδια ξερά μακρόστενα
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
350 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους
1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
4 φύλλα δάφνης
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
δυόσμος
μαϊντανός
1 κλωνάρι σέλινο
ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεφλουδίζετε και χαράζετε τα κρεμμύδια κατά μήκος και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα ζεματίζετε για 5-7 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ανοίγετε ένα ένα τα φύλλα. Ψιλοκόβετε τις καρδιές των κρεμμυδιών και τις τσιγαρίζετε.
Προσθέτετε τον κιμά, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο, λίγη ζάχαρη, το ρύζι, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά. Παίρνετε λίγο από το μείγμα και τυλίγετε ένα ένα τα κρεμμυδόφυλλα. Τα τοποθετείτε σε ταψί περιχύνοντας με χυμό ντομάτας και ψιλοκομμένο σέλινο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου.

ΚΡΕΜΜΥΔΟΦΥΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
Κύριο Συστατικό : Κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV