ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μικρές αγκινάρες
100 ml. χυμό λάιμ
αλάτι
1 κρόκο αυγού
125 ml. ελαιόλαδο
60 ml. χυμό λεμονιού
100 γρ. γιαούρτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες, κόβουμε τα κοτσάνια και ψαλιδίζουμε τις σκληρές άκρες των τρυφερών φύλλων.
Βάζουμε 60 ml. χυμό λάιμ σε ένα μπολ με 1 λίτρο νερό και βουτάμε μέσα τις αγκινάρες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και λίγο αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη μαγιονέζα,χτυπάμε καλά σε ένα μπολ τον κρόκο και προσθέτουμε σταγόνα σταγόνα το 1/8 του ελαιόλαδου, συνεχίζοντας να χτυπάμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και άλλο 1/8 ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία χτυπώντας καλά και πρσθέτοντας εναλλάξ όλο το λάδι και το λεμόνι.
Χτυπάμε το γιαούρτι ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή και το προσθέτουμε σιγά σιγά με το κουτάλι στη μαγιονέζα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζουμε τις αγκινάρες από το νερό και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Τις τοποθετούμε σε τέσσερα πιάτα,τις περιχύνουμε με τη μαγιονέζα και σερβίρουμε.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV