ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
15 γρ. αλεύρι
20 ml. ντοματοπελτέ
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 ml. άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
3 φέτες άσπρο ψωμί
περίπου 125 ml. ζωμό βοδινού
300 γρ. βοδινό κιμά
6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
βούτυρο ή λίπος για το ταψί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς.
Για τη σάλτσα, τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι σε λίγο λάδι, και λιώνουμε μέσα στο κρεμμύδι το μισό σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε το αλεύρι με τον ντοματοπελτέ και 1 κ.σ. μαϊντανό. Τα μαγειρεύουμε όλα 1 λεπτό ακόμη.
Αδειάζουμε στο μείγμα το κρασί με 100 ml. νερό, αλατοπιπερώνουμε.
Σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση, μουλιάζουμε το ψωμί στο ζωμό.
Σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό σε λίγο λάδι για 4 λεπτά. Τσιγαρίζουμε εκεί και τον κιμά, μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το ψωμί, αφού το στραγγίξουμε καλά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 4 λεπτά.
Κόβουμε τους πάτους από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια. Τις γεμίζουμε με τον κιμά και τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στη σάλτσα.
Ψήνουμε τις πιπεριές περίπου 30 λεπτά. Τις κόβουμε φέτες προτού τις σερβίρουμε.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
Κύριο Συστατικό : Πιπεριές
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 3
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV