ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο
60 ml. σάλτσα σόγιας
30 ml. σέρι
30 ml. σησαμέλαιο
15 γρ. ζάχαρη
10 γρ. πιπέρι σετσουάν
120 γρ. φρέσκα αράπικα φυστίκια
50 ml. ηλιέλαιο
2 μικρά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερή καυτερή πιπερίτσα
αλάτι
20 γρ. πάστα καβούρι
15 ml. χυμό λεμόνι
15 γρ. καστανή ζάχαρη
12 μικρά καλαμάκια για σουβλάκι
40 γρ. ταχίνι
15 γρ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
10 γρ. ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Φτιάχνουμε μαρινάδα ανακατεύοντας την σάλτσα σόγιας με το σέρι, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη και το τριμμένο πιπέρι σετσουάν.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το μαρινάρουμε 1-2 μέρες σκεπασμένο. Καβουρντίζουμε τα φυστίκια σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στη συνέχεια τα ψιλοκοπανίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα κόβουμε μικρά κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και την πιπερίτσα, αλατίζοντάς τα.
Προσθέτουμε περίπου 200 ml νερό. Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα φυστίκια με την πάστα καβούρι,το χυμό λεμόνι και τη ζάχαρη και νοστιμίζουμε. Αφήνουμε το μείγμα άλλα 3 λεπτά να κοχλάσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το καρφώνουμε στα βρεγμένα καλαμάκια. Ψήνουμε τα σουβλάκια ή τα τηγανίζουμε σε λίγο καυτό λάδι.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας με το ταχίνι,την πάστα της πιπεριάς και τη ζάχαρη.

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΤΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΕΣ
Κύριο Συστατικό : Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά & 12 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV