ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 αυγά
800 γρ. Σπανάκι
3 σκελίδες σκόρδου
250 ml. ζωμός κρέατος
πάπρικα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε το σπανάκι και το στραγγίζετε.
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά με νερό και αλάτι, προσθέτετε το σπανάκι και όταν πάρει την πρώτη βράση, το αφήνετε για άλλα 15 λεπτά. Στραγγίζετε καλά το σπανάκι και το κόβετε.
Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου (που έχετε ήδη καθαρίσει και κόψει σε μικρές φέτες), το σπανάκι, την πάπρικα, λίγο ζωμό και αλάτι. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, λιώνοντας το σπανάκι μέχρι να γίνει κρέμα.
Μοιράζετε το μείγμα σε 4 μικρά πήλινα μπολ φούρνου. Σπάτε 2 αυγά σε κάθε μπολ και τα βάζετε σε ζεστό φούρνο μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Καρυκεύετε και τα σερβίρετε ζεστά.

ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV