ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΣ



1 κιλό περίπου κολοκυθοκορφάδες (εννοούμε τα τρυφερά βλασταράκια της κολοκυθιάς)
1 χούφτα δυόσμο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πατάτες (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
ελάχιστο νεράκι

Ροδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις κολοκυθοκορφάδες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά τα "νευράκια" τους και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα. Ρίχνουμε και τον δυόσμο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθοκορφαδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20-25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV