ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TAMARIND



12 μέτριες καραβίδες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. φυτικό λάδι
3 κ.σ. ζωμό κοτόπουλο ή ζεστό νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
125 ml χυμό tamarind
1 κ.σ. fish sauce
7 ξερές κόκκινες πιπεριές chilli
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κρεμμύδι shallot ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

Βάζετε το λάδι σε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τη ζάχαρη, το ζωμό (ή νερό), το χυμό tamarind, τη fish sauce και τις πιπεριές chilli, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα. Όταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέτετε τις καραβίδες, το σκόρδο και το κρεμμύδι shallot και αφήνετε να ψηθούν για 12 λεπτά. Όταν γίνουν οι καραβίδες, τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και αφήνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Περιχύνετε τις καραβίδες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με την κόκκινη γλυκιά πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Κύριο Συστατικό : Καραβιδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV