ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ



1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
200 γρ. τυρί cottage (κότατζ)
60 γρ. χαβιάρι

Καθαρίζετε καλά τις γλυκοπατάτες αφαιρώντας τη φλούδα τους και τις κόβετε διαγώνια σε χοντρές φέτες (περίπου 50 κομμάτια). Αλείφετε με πινέλο ένα ταψάκι με το ½ αραβοσιτέλαιο. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια στρώση και τις αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις αναποδογυρίζετε και τις ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Τοποθετείτε τις ψητές γλυκοπατάτες σε δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος σε μια στρώση. Έπειτα μοιράζετε σε κάθε φέτα λίγο τυρί cottage και λίγο χαβιάρι. Τρώγονται ζεστές ή κρύες. Για αλλαγή στη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε το χαβιάρι με μπρικ.


Κύριο Συστατικό : Γλυκοπατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 20
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV