ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. φασόλια άσπρα
1 λίτρο ζωμό κότας
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο ή σέλερι
1 πράσο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι
100 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 φέτες άσπρο ψωμί
40 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Βάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε αρκετό νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το ζωμό κότας και 500 ml νερό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο. Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε κυβάκια.
Ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και πετάμε το κοτσάνι. Καθαρίζουμε την πιπεριά, την πλένουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και την ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα λαχανικά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φασόλια με το ζουμί τους και σιγοβράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
Καθαρίζουμε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο και τη λιώνουμε. Αναμειγνύουμε το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι. Καθαρίζουμε το δεύτερο κρεμμύδι και το κόβουμε λεπτές ροδέλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Παίρνουμε τη μισή σούπα, την πολτοποιούμε και την ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα λαδιού σκόρδου, ανακατεύουμε καλά και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Μοιράζουμε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα στις φέτες του ψωμιού και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού-σκόρδου, τις καλύπτουμε με το κρεμμύδι και τέλος, με την υπόλοιπη παρμεζάνα, και τις τοποθετούμε πάνω στη σούπα.
Ψήνουμε τη σούπα στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ετσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV