ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό πατάτες
αλάτι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
λίγο μαϊντανό
λίγη πάπρικα (προαιρετικά)

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε πολύ καλά και κατόπιν τις τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τις αλατίζετε, τις αφήνετε για λίγο σε σουρωτήρι και τις στύβετε για να στραγγίξουν τα υγρά.
Χωρίζετε τις πατάτες και το βούτυρο σε 4 ίσες ποσότητες. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, βάζετε μια ποσότητα πατάτες και τις απλώνετε με σπάτουλα σαν λεπτή τηγανίτα. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά.
Στη συνέχεια τη γυρίζετε από την άλλη πλευρά και την πασπαλίζετε με τυρί. Τηγανίζετε το υπόλοιπο μείγμα με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρετε τις τηγανίτες γαρνιρισμένες με λίγο βούτυρο και μαϊντανό και με μια πλούσια σαλάτα της προτίμησης σας.Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και συνοδεύετε με τηγανητό μπέικον και χωριάτικο ψωμί.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV