ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. άσπρα φασόλια
250 γρ. φρέσκο σπανάκι
100 γρ. νωπό μπέικον
3 χοντρές φέτες ψωμί
αλάτι

Βάζετε τα φασόλια σε νερό από την προηγούμενη. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, βάζετε τα φασόλια να βράσουν. Προσθέτετε ολόκληρο το μπέικον. Αφήνετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
Στο μεταξύ πλένετε και κόβετε το σπανάκι και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 30’. Προσθέτετε το σπανάκι στην κατσαρόλα με τα φασόλια και αλατίζετε. Σε 1 ώρα βγάζετε το μπέικον και το ψιλοκόβετε. Σβήνετε τη φωτιά.
Σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα τοποθετείτε τις φέτες ψωμιού στον πάτο και περιχύνετε με τη σούπα. Τα αφήνετε να σταθούν για 10’ και σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV