ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. ρύζι γλασέ
400 γρ. Αμπελόφυλλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
Χυμό από 3 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα αυγολέμονο:
3 κρόκους αυγών
Χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι λευκό
Μαϊντανό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να κάνουμε τη γέμιση, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με τη γέμιση που έχουμε κάνει.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα με νερό, ποσότητα τόση όση να καλύψει τα ντολμαδάκια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν σωθεί το νερό.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα αυγολέμονου, βάζουμε σε ένα σκεύος τους κρόκους αυγών, λίγο ζεστό νερό και αν χρειαστεί λίγο κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά το μείγμα, έως ότου να φουσκώσει καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα αυγολέμονο.



Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV