ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κόκκινα λάχανα μεσαίου μεγέθους
100 γρ. Βούτυρο
200 γρ. φρέσκο μπέικον
4 μεσαία κρεμμύδια
4 κουταλιές ζωμός κρέατος
αλάτι
τριμμένο πιπέρι

Κόβετε το λάχανο σε 4 κομμάτια, αφαιρείτε το σκληρό του μέρος και κόβετε το υπόλοιπο σε λεπτές λωρίδες. Το βάζετε σε κρύο νερό για λίγα λεπτά. Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτά δαχτυλίδια. Αφαιρείτε το περίβλημα από το μπέικον και το κόβετε σε λωρίδες.
Σε μια χύτρα με βραστό αλατισμένο νερό, βράζετε τα λάχανα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου μια ώρα). Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε από πάνω το μπέικον.
Ραντίζετε με 4 κουτάλες ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν πήξει ο ζωμός και τα σερβίρετε ζεστά στην ίδια πήλινη κατσαρόλα.
Συνοδεύονται από ψητές πατάτες ή τρίγωνα κομματάκια ψωμιού τηγανισμένα σε καυτό λάδι.


Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γερμανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV