ΚΑΡΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. γλυκομπίζελα
3 ασκαλώνια
30 γρ. φιστικέλαιο
20 γρ. πράσινη πάστα κάρυ
200 ml ζωμός λαχανικών
400 ml γάλα ινδικής καρύδας
4 στρογγυλές ταϊλανδέζικες μελιτζάνες ή 1 ευρωπαϊκή μελιτζάνα
600 γρ. γλυκοπατάτες
1 Λάιμ
3 κλωνάρια κολίανδρος
50 γρ. σάλτσα σόγιας
40 γρ. μέλι
αλάτι

Πλένουμε τα γλυκομπίζελα, αφαιρούμε τις ίνες και τα βράζουμε για περίπου 3 λεπτά σε πολύ λίγο κοχλαστό αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε τα ασκαλώνια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε φιστικέλαιο σε τηγάνι ή στο γουόκ και βάζουμε μέσα την πάστα κάρυ με τα ασκαλώνια και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το γάλα ινδικής καρύδας, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά χωρίς καπάκι.
Στο μεταξύ πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους πλευράς περίπου 2 εκ. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε το λάιμ, ξύνουμε τη φλούδα και στύβουμε το χυμό. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις γλυκοπατάτες στο μίγμα με το ζωμό και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά.
Πλένουμε τον κολίανδρο, τον τινάζουμε να στραγγίσει, κόβουμε τα φυλλαράκια και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα γλυκομπίζελα, τα ζεσταίνουμε και καρυκεύουμε με τη σάλτσα σόγιας, μέλι και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ στο κάρυ και ανακατεύουμε, βάζουμε το χυμό λάιμ, γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια κολίανδρου και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κάρυ
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV