ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΠΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. τυρί φορμαέλλα Αράχωβας
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 φρέσκα μανιτάρια
1 σκ. σκόρδο
1 πράσο (το λευκό κομμάτι)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κορίανδρο
Λίγο μαϊντανό
2 αβγά
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Ελαιόλαδο
Για την βινεγκρέτ
1 κουτ. μουστάρδα Dijon
2 κουτ. ξίδι από βατόμουρα ή φρούτα
Λίγο ζάχαρη
Λίγο μέλι
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πλάγιες φέτες. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια σαν στικ.
Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράσα, τα κρεμμύδια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον κορίανδρο και τον μαϊντανό.
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ, κόβουμε την φορμαέλλα Αράχωβας σε μικρότερα κομμάτια, περνάμε από χτυπημένο αβγό και πανάρουμε με το σιμιγδάλι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Για τη βινεγκρέτ, βάζουμε την μουστάρδα και το ξίδι σε μπασίνα και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι. Προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε.
Στήνουμε στο πιάτο λαχανικά και φορμαέλα, εναλλάξ. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Αν είναι άχρωμη, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη σε τηγάνι να καραμελώσει και προσθέτουμε την βινεγκρέτ.


Κύριο Συστατικό : Φορμαέλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV