ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΑYΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

32 σπαράγγια
Ζωμό λαχανικών
2 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι των σπαραγγιών, χωρίς να πειράξουμε την κορυφή. Τα δένουμε σε μπουκέτο.
Βάζουμε λίγο ζωμό (ή σκέτο αλατισμένο νερό) να βράσει και τοποθετούμε τα σπαράγγια όρθια να καλύπτονται μέχρι τη μέση περίπου.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα κροκάδια με το κορν φλάουρ σε μικρό κατσαρόλι.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας να πήξει η σάλτσα.
Τοποθετούμε τα σπαράγγια στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV