ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό Κίτρινη γλυκιά κολοκύθα
100 γρ. Κανθερέλες
100 γρ. Πορτσίνι
100 γρ. Πλευρώτους
1 τεμ. Φινόκιο
1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό
2 τεμ. Καρότα
1 τεμ. Σελινόριζα
30 γρ. Πιπερόριζα
1 λίτρο Ζωμό λαχανικών
Αλάτι Πιπέρι
50 γρ. Αλεύρι καλαμποκιού
100 ml. Λευκό κρασί
Κονιάκ
500 γρ. Λευκό ψωμί μπαγκέτα
200 γρ. τριμμένο Τυρί Σαν Μιχάλη Σαντορίνης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ζαράκια καρότου, την τριμμένη πιπερόριζα και σελινόριζα, σοτάρουμε για λίγο και κατόπιν το φινόκιο με το κρεμμύδι σε φέτες.
Σοτάρουμε για λίγο και μετά ρίχνουμε την κολοκύθα σε ζαράκια και μέρος από τα μανιτάρια, ανακατεύουμε, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, βράζουμε για 30 λεπτά.
Περνάμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και μετά από σινουά ή σίτα. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια σε φέτες μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά που έχουν και κατόπιν σβήνουμε με κουαντρώ και προσθέτουμε τη σούπα. Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά τη δένουμε με το αλεύρι καλαμποκιού αραιωμένο σε λίγο νερό.


Κύριο Συστατικό : Κίτρινη γλυκιά κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV