ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μία κούπα ρύζι ή κριθαράκι (ψιλό σκούρο ή ολικής άλεσης)
Έξι κουταλιές της σούπας ταχίνι
Χυμό ενός λεμονιού
Οκτώ περίπου φλιτζάνια νερό
Αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το αλάτι που θέλουμε, στη συνέχεια το ρύζι ή το κριθαράκι. Σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
Παίρνουμε το ταχίνι και το ανακατεύουμε σιγά σιγά σ΄ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και λίγο από το ζεστό χυλό στο μπολ ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υλικά του μπολ στην κατσαρόλα με το ρύζι ή το κριθαράκι (η διαδικασία είναι η ίδια όπως κάνουμε και με το αυγολέμονο).
Η σούπα είναι έτοιμη και δεν θέλει ξανά βράσιμο για να μην «κόψει» το ταχίνι.


Κύριο Συστατικό : Ταχίνι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μαρόκο
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV