ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. Φύλλο Κρούστας
400 γρ. σπανάκι
3 πράσα κοµµένα σε ροδέλες
100 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. Μετσοβόνε
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι , πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζετε πρώτα τη γέµιση ως εξής: Καθαρίζετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το µισό λάδι και σοτάρετε τα πράσα και το σπανάκι µέχρι να µαραθούν και να εξατµισθούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το µείγµα να κρυώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζετε το κουκουνάρι. Το προσθέτετε στο µείγµα της γέµισης µαζί µε το µετσοβόνε τριµµένο ή κοµµένο σε κοµµατάκια
Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 2 λωρίδες πλάτους 15 εκ. Τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια µια λωρίδα και την αλείφετε µε λάδι. Βάζετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας γέµιση και τυλίγετε σε ρολό.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία µε τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέµιση φτιάχνοντας συνολικά 20 ρολάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε από πάνω µε το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε τα ρολάκια 20΄ περίπου, στους 200°C, µέχρι να ροδίσουν.


Κύριο Συστατικό : Μετσοβόνε
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 20 ρολάκια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV