ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά ψημένη και ξεφλουδισμένη
2 σκελίδες σκόρδου
1 αυγό
1 φέτα ψωμιού
γάλα
μαϊντανός
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
κόκκινο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι
30 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ ζυμώνετε το μοσχαρίσιο κρέας και το μπέικον μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού αφού την έχετε μουσκέψει στο γάλα και ένα φρέσκο αυγό. Αλατοπιπερώνετε, ζυμώνετε καλά και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 20’.
Ύστερα πλάθετε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι. Όταν ροδίσουν τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε μια πήλινη κατσαρόλα. Μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να ροδίζει πασπαλίζετε με ένα κουταλάκι αλεύρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Στη συνέχεια περιχύνετε με το λευκό κρασί και το νερό, αρωματίζετε με το φύλλο δάφνης και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις.
Περιχύνετε τα κεφτεδάκια με αυτή τη σάλτσα. Τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακινώντας συνεχώς την κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμα προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και βγάζετε τη δάφνη.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιος κιμάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV