ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 χωριάτικο λουκάνικο
100 γρ. μπέικον
1 πιπεριά
250 γρ. καρότα
1 κρεμμύδι
250 γρ.αλεσμένη ντομάτα
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 βραστά αυγά
1 πρέζα σαφράν
μαϊντανός
λάδι
αλάτι

Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Χτυπάτε σε ένα γουδί την ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου. Κόβετε το λουκάνικο και το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και την πιπεριά. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε τέταρτα κατά μήκος.
Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα με καυτό λάδι ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε λίγο λιωμένο σκόρδο, το λουκάνικο και το μπέικον και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν σοταριστούν όλα τα υλικά προσθέτετε την αλεσμένη ντομάτα, την πιπεριά, το σκόρδο και τον μαϊντανό χτυπημένα και διαλυμένα σε λευκό κρασί. Πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι.
Αφήνετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Καλύπτετε όλα τα υλικά με βραστό νερό και λίγο σαφράν. Πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν το κρέας, τα καρότα και οι πατάτες. Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με μερικά κομμάτια βραστών αυγών.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο κρέας
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV