ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
150 γρ. πατάτες,βρασμένες και κομμένες σε κύβους του 1εκ.
1 Καρότο βρασμένο και κομμένο
20 γρ. λάδι
1 κ.σ. κομμένο φρέσκο βασιλικό
50 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
5 αυγά
80 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά βούτυρο για 5’ μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε 1 ακόμα κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι, μετά ρίχνετε το λάδι, τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Βγάζετε το μείγμα από το τηγάνι και το ανακατεύετε με τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε στο μείγμα της πατάτας και του καρότου.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτετε το μείγμα. Το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της ομελέτας.
Τη γυρίζετε με ένα πιάτο και την ψήνετε κι από την άλλη πλευρά. Σερβίρεται ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Πατάτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV