ΣΟΥΠΑ ΓΟΥΟΝ-ΤΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

25 φύλλα ζύμης γουόν-τον (κατεψυγμένα)
100 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
100 γρ. μικρές γαρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ρυζάλευρο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. σάλτσα ψαριού
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
1 ½ λίτρο ζωμός κότας
100 γρ. κινέζικο λάχανο
1 κ.σ. φυστικέλαιο
σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Βγάζουμε τα φύλλα γουόν-τον από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Κάνουμε το ίδιο και με τις γαρίδες.
Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, καθαρίζουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε καλά το κοτόπουλο, τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με το ρυζάλευρο, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε στο μείγμα και το αυγό. Βάζουμε 1 κ.γ. γέμισης στη μη αλευρωμένη πλευρά των φύλλων. Βρέχουμε τις άκρες τους με νερό και διπλώνουμε τα φύλλα σχηματίζοντας ημικυκλικά πιτάκια. Πιέζουμε τις άκρες των φύλλων καλά μεταξύ τους. Βάζουμε το ζωμό κότας να βράσει.
Πλένουμε το κινέζικο λάχανο, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το ζεματάμε λίγο στο ζωμό. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, το βάζουμε στην άκρη και βράζουμε τα γουόν-τον για 5-7 λεπτά στο ζωμό, μέχρι να φανεί η γέμισή τους.
Ξαναβάζουμε το λάχανο στη σούπα, καρυκεύουμε με σάλτσα σόγιας και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Φύλλα ζύμης γουόν-τον
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV