ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. μανιτάρια Χαλκίδας
2 κλωνάρια σέλινο
1 εσαλότ
80 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λίτρο συμπυκνωμένο ζωμό κρέατος
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι σχοινόπρασο
2 μεγάλες ντομάτες
8 μικρές φέτες ψωμί χωρίς κόρα
250 ml. λευκό κρασί
75 γρ. τυρί με φρουτώδη γεύση

Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια. Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το εσαλότ και το ψιλοκόβουμε επίσης σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ώσπου να αφρίσει και σοτάρουμε μέσα το εσαλότ και το σέλινο.
Καθαρίζουμε το σκόρδο το πολτοποιούμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με τον ζεματιστό ζωμό κρέατος και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Πλένουμε το θυμάρι, τινάζουμε να φύγουν τα νερά και βάζουμε το μισό στην άκρη. Προσθέτουμε το άλλο μισό θυμάρι στη σούπα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα περίπου 20’ με ανοιχτό καπάκι.
Βάζουμε τα μανιτάρια στη σούπα και τη σιγοβράζουμε άλλα 10’. Πλένουμε και τινάζουμε από τα νερά το σχοινόπρασο και το κόβουμε σε ροδελίτσες. Περιχύνουμε με ζεματιστό νερό τις ντομάτες,τις αποφλοιώνουμε και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε πιάτο σούπας. Προσθέτουμε στη σούπα το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση,αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε. Περιχύνουμε μ’αυτή τα ψωμάκια. Μαδάμε τα φυλλαράκια του υπόλοιπου θυμαριού.
Πασπαλίζουμε με αυτά και το σχοινόπρασο τη σούπα, προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας, τρίβουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε τη σούπα αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV